Om

Tor Einar Evju , født 1952.  Utdannet ved Famous Art School.

Bosatt i Lyngdal i Flesberg kommune, Numedal. Stedet ligger vakkert til rett sør for Rollagfjell. Trillemarka Naturreservat, med Blefjell i vest og Kunstnerdalen sigdal/Eggedal i øst .

Han er mest kjent for samarbeidet med Ivo Caprino for storformatmalerier og tablåer ved Hunderfossen Familiepark.  Her ble Caprinos Eventyrgrotter, Trollsalen og Eventyrslottet til i perioden 1984 til 2000 .

Har også laget store landskapsmalerier og tablåer for Norkapp Turistsenter, Maihaugens Norgeshistorisk utstilling, OL 1994 og Norsk Fjordsenter i Geiranger m fl.

Et av storformatene er på hele 37 x 5 m, en rundhorisont ved Hunderfossen Familiepark, et av Norges største malerier på lerret.

Arbeider til daglig i atelieret på lyngdalsskogen, er spesiellt oppatt av lyset i naturen og maler i clear obskure Stil, ofte i sterke atmosfæriske spesialeffekter å fargebruk.

Motiver fra høyfjell til kystlandskap og eventyrenes fantasiverden, der den gamle furua, dyr og troll er sentrale elementer .

Har faste utstillinger ved Lampeland Hotell og ved atelieret i Lyngdal.

Arbeider som selvstendig næringsdrivende fri kunstner, fritt og uvavhengig av Statens kunstsyn, utstillingsarenaer og kulturmiddler .

Ca halvparten av maleriproduksjonen er bestillingsarbeider i acryl og olje, resten er egne motiver for utstillinger.